TWO DOLLS?

Cossos de cera -perill si resten vora una intensa calor-, robes fines, cabells naturals, ulls de vidre, extremitats articulades, esquena de cartró…Totes les velles pepes ens miren des de les vitrines i potser es reconeixin dins els nostres ulls. Estic inquieta. Algunes ja tenen 300 anys i els seus rínxols resten esplèndits, i les seves galtes rosades floreixen encara, i la seva mirada brillant sembla més viva que la d'alguns turistes que ens hem topat.

– Podeu escriure alguna cosa en el llibre de visites- ens diu la senyora del museu.

Escric: "Des del País de les Meravelles, salutacions"

-Tens paraules per a tot- em diuen, i jo somric i pens amb el poema d'un italià que deia quelcom així com: ´"Només tinc un vell quadern blanc i les paraules que en ell escric". No sé si és molt o poc.

Visitam l'Almudaina, que com diu la meva amiga, és un poc móra per defora i molt aragonesa per dins -talment ella-, i ens perdem entre els turistes. Dinam al carrer i el mar i un àngel restaurat ens vigilen. Parlam, com sempre, de la vida i de l'amor. I ens adonam que potser els nostres cossos també han semblat de cera algunes vegades, com els de les pepes. Pens que potser siguem més paregudes a les dolls del que pensam, juguetes de vés a saber quina mà i quin joc. Però això només ho pens avui perquè estic un poc trista.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: TWO DOLLS?

  1. kkkk diu:

    eyendas más conocidas de la ciudad de Palma es la del Drac (dragón) de na Coca.Se trata de un cocodrilo que vivió en las calles de Palma en el siglo XVII,entre el barrio llamado “del Call” y la Portella.Por increíble que parezca la historia,se cree que el cocodrilo llegó en algún barco siendo una cría y,una vez en la ciudad,se instaló en el laberinto de alcantarillas de la zona.La gente pensaba que era un ser monstruoso.Según testimonios de la época,salia de noche en busca de víctimas con las que alimentarse;gatos y ratas en un principio.Pero el problema empezó cuando su apetito se dirigió hacia los niños que estaban indefensos en sus cunas,o a todo aquél que se aventuraba a pasear por las calles.Según cuenta esta misma leyenda,la bestia murió a manos del capitán y gobernador de Alcúdia Bartomeu Coch cuando se encontraba en la Portella de Palma durante una noche de 1776.El capitán cortejaba a una dama de la zona y mientras dirigía su mirada al balcón de la casa y le dedicaba palabras de amor, entre la oscuridad de la noche y las sombras apareció la mala bestia.Valerosamente el caballero sacó su espada y le quitó la vida,lo arrastró hasta su amada y se lo ofreció en prueba de amor,exclamando:”vet ací es drac, es drac de na Coca” (ahí está el dragón, el dragón de na Coca).A partir de la hazaña del capitán Coch,el drac recibió su nombre actual,con una típica feminización del nombre.El drac fue embalsamado y actualmente podemos encontrarlo en el Museo Diocesano,donde se conserva y puede visitar.

Els comentaris estan tancats.